Ενημέρωση με ένα κλικ

Χατζηδάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση μισθού πάνω από τα 650 ευρώ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για αύξηση του κατώτατου μισθού πάνω από τα 650 ευρώ ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ερωτηθείς από τον “Ελεύθερο Τύπο” κατά τη χθεσινή παρουσίαση του εργασιακού νομοσχεδίου για το αν θα εξεταστεί μια αύξηση στον κατώτατο μισθό, ο υπουργός Εργασίας – αφού παρατήρησε ότι «σήμερα συζητούμε για το εργασιακό νομοσχέδιο» – συμπλήρωσε λέγοντας «κάθε πράγμα στον καιρό του». Η απόφαση για την αύξηση ή τη διατήρηση του μισθού στα 650 ευρώ ανήκει στην κυβέρνηση κατόπιν εισήγησης που θα κάνει ο Κωστής Χατζηδάκης στα μέσα Ιουλίου, αφού πρώτα πάρει στα χέρια του την τελική πρόταση του ΚΕΠΕ.

Η πρόταση δεν είναι δεσμευτική και η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά, κινούμενη εντός των ορίων και των αντοχών της οικονομίας. Σημειώνεται ότι εν μέσω πανδημίας 17 χώρες της Ευρώπης αύξησαν τους κατώτατους μισθούς το 2020 και πολλές από αυτές θα τον αυξήσουν εκ νέου το 2021. Στην Ελλάδα, λόγω πανδημίας, ο μισθός πάγωσε το 2020 και για το 2021 όλα συνηγορούν προς μια αύξηση… όταν έρθει ο καιρός των αποφάσεων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει