Ενημέρωση με ένα κλικ

Μαίνονται οι συγκρούσεις σε Ισραήλ – Γάζα: Δεκάδες νεκροί

Μαίνονται οι συγκρούσεις στην Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική όχθη, την Ιερουσαλήμ και άλλες πόλεις με αραβοϊσραηλινό πληθυσμό.

Το βράδυ της Τετάρτης δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν και πάλι από την Χαμάς ως απάντηση σε ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις και σε νέους θανάτους Παλαιστινίων, διοικητών και αμάχων.

Πολλές περιοχές στο νότιο Ισραήλ χτυπήθηκαν και πάλι ενώ οι σειρήνες δεν σταμάτησαν να ηχούν κάνοντας τον ΟΗΕ να προειδοποιεί χθες για «πόλεμο ευρείας κλίμακας».

Σύμφωνα με το Reuters, το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι σκότωσε ανώτερους αξιωματούχους της Χαμάς στη Γάζα και στόχευε επίσης θέσεις εκτόξευσης πυραύλων. Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ένας ανώτερος διοικητής και «άλλοι ηγέτες» σκοτώθηκαν και σε αντίποινα προχώρησε στην εκτόξευση δεκάδων ρουκετών.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν την Τετάρτη ότι οι επιθέσεις τους στη Γάζα ήταν οι μεγαλύτερες μετά τη σύγκρουση το 2014.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη νύχτα το θάνατο τριών ακόμη Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Πρόκειται για έναν 35χρονο από την πόλη Νάμπλους έναν 16χρονο από το χωριό Ακάμπα αλλά και έναν 26χρονο από τον καταυλισμό προσφύγων Αλ Φαουάρ, κοντά στη Χεβρόνα.

Από τη νέα κλιμάκωση των εχθροπραξιών τουλάχιστον 65 άνθρωποι στη Γάζα, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά, και πολλοί ακόμη στο Ισραήλ έχασαν τη ζωή τους, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το νέο κύμα βίας που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στις περιοχές με μεικτό αραβοϊσραηλινό πληθυσμό οδήγησε και στη σύλληψη περισσότερων από 374 ανθρώπων, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία ενώ 36 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν.

Τα ισραηλινά Μέσα κάνουν αναφορές για επιθέσεις σε βάρος τόσο Αράβων όσο και Εβραίων σε πόλεις και χωριά.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, σχεδόν 1.500 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον ισραηλινών πόλεων από το βράδυ της Δευτέρας, όταν άρχισε η στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ.

Πάντα σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι 350 από τις εκτοξεύσεις «απέτυχαν», ενώ «εκατοντάδες» ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος. Επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ, ανάμεσά τους ένα παιδί έξι ετών και ένας στρατιώτης, εξαιτίας των εκτοξεύσεων ρουκετών και αντιαρματικών πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Από τη δική του πλευρά ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί με μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζει τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τους βομβαρδισμούς, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει