Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: “Καθάρισε” τον Ιωνικό σε ένα δεκάλεπτο

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να τα “χρειάστηκε” στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να κάνει το 1-0 στη σειρά των play off. Οι “πράσινοι” επικράτησαν εύκολα του Ιωνικού με 102-64, έχοντας τον Ιωάννη Παπαπέτρου με εξαιρετική μέρα.

Ο αρχηγός του Τριφυλλιού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους, με τους 21 να τους σημειώνει στο πρώτο ημίχρονο και ήταν αυτός που “κρατούσε” τους Κυπελλούχους, όταν η ομάδα της Νίκαιας είχε βάλει πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους. Μεστό παιχνίδι και από τον Μητογλού με 18π., ενώ διψήφιος ήταν και ο Μπέντιλ με 12π.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Μποχωρίδη, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τον Ιωνικό και στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες ήταν αρκετά μουδιασμένες, μιας και στο 3’ το σκορ ήταν 4-4, με τους φιλοξενούμενους να… αιφνιδιάζουν.

Στο 5’ ήταν μπροστά με 4-13, μιας και οι παίκτες του Όντεντ Κάτας έπαιζαν άμυνα με τα… μάτια και το εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο. Παρόλα αυτά με ένα επιμέρους 7-2 οι “πράσινοι” μείωσαν σε 11-15 στο 7’, αλλά ο κόουτς του Τριφυλλιού έβλεπε πως τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και άλλαξε τα 4/5 της πεντάδας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ιωνικός να εκμεταλλεύεται την αστοχία του Παναθηναϊκού (6/15 και 40%) με το απογοητευτικό 1/7 τρίποντα και να προηγείται με 14-20.

Οι Νικαιώτες συνέχισαν από κει που σταμάτησαν και για πρώτη φορά πήραν διψήφια διαφορά (14-25) στο 11’ και οι γηπεδούχο έπρεπε να βρουν τον εαυτό τους άμεσα, μιας και είχαν αρκετό δρόμο να διανύσουν, αλλά στη συνέχεια έδειξαν να… συνέρχονται.

Με ένα σερί 10-3, οι Κυπελλούχοι μείωσαν στους 4 (24-28), με τον Παπαπέτρου να έχει πάρει στις… πλάτες του το Τριφύλλι. Με το σκορ στο 28-31, ο αρχηγός του Εξάστερου είχε φτάσει ήδη στους 17 πόντους στο 15’, αλλά δεν υπήρχε βοήθεια από τους συμπαίκτες του.

Όμως ο Τολιόπουλος είχε κάνει μεγάλη ζημιά στην πράσινη άμυνα. Με 3/4 τρίποντα κρατούσε το ασφαλές προβάδισμα για την ομάδα του, ενώ δεν υπήρξε τρόπος να τον ανακόψουν. Ο μόνος που κρατούσε τον Παναθηναϊκό ήταν ο Παπαπέτρου, ο οποίος τα έκανε όλα σε άμυνα και επίθεση, μιας και είχε σημειώσει τους 21 από τους 32 πόντους του Τριφυλλιού.

Οι βολές του Σαντ Ρος έφεραν το ματς στα ίσα (34-34) στο 18’, αλλά ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές πως οι γηπεδούχοι είχαν μείνει στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Μήτογλου με ζευγάρι βολών έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, για πρώτη φορά στο παιχνίδι και το διατήρησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όπου προηγούνταν με βραχεία κεφαλή (40-39).

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου το Τριφύλλι “έχτισε” μια μικρή διαφορά. Στο 22’ ανέβασε το σκορ στο +5 (44-39) και έδειξε να βρίσκει τα πατήματα του μέσα από την άμυνα, καθώς υπήρξε μεγαλύτερη μαχητικότητα, σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Το τρίποντο του Χεζόνια και το κάρφωμα του Ουάιτ ανέβασε τη διαφορά στο +9 (55-49) στο 25’ και οι βολές του Μήτογλου και το κάρφωμα του Παπαγιάννη έφεραν για πρώτη φορά το σκορ σε διψήφια επίπεδα (59-46), δύο λεπτά αργότερα, με τους Κυπελλούχους αποδεικνύουν πως είναι ένα επίπεδο πάνω.

Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει ρυθμό από την άμυνα (δέχθηκε μόλις 12 πόντους) και να προηγείται με 69-50 του Ιωνικού και να είναι πολύ κοντά στο 1-0.

Πλέον το Τριφύλλι έπαιζε χωρίς άγχος και με την έναρξη της 4ης περιόδου. Στο 32′ η διαφορά έφτασε και στο +22 (74-52) και έτσι ο Κάτας είχε να ευκαιρία να βάλει παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχή.

Η κούραση του Ιωνικού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και αυτό ο Εξάστερος το εκμεταλλεύτηκε στο… έπακρο. Στο 37΄η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 34 (95-61) και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολα τη νίκη με 102-64 και έκανε εύκολα το 1-0 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 40-39, 69-50, 102-64

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει