Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης μπόνους σε εμβολιασμένους

Το ενδεχόμενο να δοθούν περισσότερα μπόνους σε όσους έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα, εξετάζει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Με βάσει εξάλλου το γεγονός αυτό, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν στις 17/5 αρχικά μόνο για εμβολιασμένους.

Στο ίδιο πλαίσιο των ελευθεριών υπάρχουν πλάνα για «free pass» εμβολιασμένων σε συναυλίες ή άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί ακόμη είναι εάν οι λοιμωξιολόγοι θα δώσουν αυτά τα μπόνους σε όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή και σε αυτούς που έχουν κάνει την πρώτη δόση με την προϋπόθεση ότι θα έχει περάσει ένα ικανό διάστημα για την παραγωγή αντισωμάτων.

Στο φόντο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει φέρεται η ανάγκη της κυβέρνησης να δώσει περισσότερα κίνητρα για τον εμβολιασμό των πολιτών παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» έχει επιταχυνθεί ιδιαίτερα, με τους καθημερινούς εμβολιασμούς να φτάνουν πλέον τους 100.000.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία στην Ελλάδα έχουν γίνει 3.647.689 εμβολιασμοί.

Από αυτούς οι 2.450.362 αφορά εμβολιασμους της πρώτης δόσης ενώ σε 1.197.327 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που έχουν πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει