Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιδότηση δανείων: Βήμα-Βήμα η διαδικασία για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Κοντά στις 20.000 έχουν φτάσει οι οριστικοποιημένες αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα «Γέφυρα 2», που αφορά την επιδότηση τοκοχρεολυτικών δόσεων εξυπηρετούμενων και μη επιχειρηματικών δανείων για διάστημα 8 μηνών και ποσοστό επιδότησης ως και 90%.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η έντυπη έκδοση του “Ελεύθερου Τύπου” μαζί με το πρόγραμμα επιδότησης τόκων δανείων για ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια που πήρε χθες παράταση για ένα μήνα μέχρι και τις 9 Ιουνίου αναμένεται να ελαφρώσουν τις επιχειρήσεις από τις υποχρεώσεις δανείων μέχρι την πλήρη επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά το «Γέφυρα 2», η αύξηση του αριθμού των αιτήσεων οι οποίες οριστικοποιούνται για τις τέσσερις εβδομάδες λειτουργίας είναι σχετικά αργός, όχι όμως επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Η βασική αιτία είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός επιχειρηματικών δανείων που δικαιούνται να ενταχθούν στην πλατφόρμα είναι σε καθυστέρηση ή έχουν καταγγελθεί.

Ως γνωστόν, της ένταξης στην πλατφόρμα σε αυτές τις περιπτώσεις προηγείται συμφωνία με τη δανείστρια τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείων για ενεργοποίηση του δανείου ώστε ο δικαιούχος να μπορεί να κάνει την αίτηση και να τύχει της επιδότησης.

Με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, από το μέτρο για το οποίο διατίθεται το ποσό των 300 εκατ. ευρώ από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ωφεληθούν συνολικά 100.000 επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει