Ενημέρωση με ένα κλικ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και το ΕΚΠΑ

Δράσεις και έργα που σχετίζονται με τις βιολογικές επιστήμες και όχι μόνο, συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε συνεννόηση με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επιδιώκει την εμβάθυνση και την επιστημονική στήριξη σε θέματα βιολογικών επιστημών. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη φαρμακευτική, ιατρική, βιολογία και γεωπονική, έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός δράσεων που σχετίζονται με τα φαρμακευτικά φυτά της Δυτικής Μακεδονίας, τις ιδιότητες, τις χρήσεις, τις εφαρμογές τους, την ανάδειξη και κατοχύρωσή τους.

Στο πλαίσιο της από κοινού συνεργασίας και με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, προωθείται η ιδέα ίδρυσης και λειτουργίας ακαδημίας ιατρικής γεωργίας, υγείας και ευεξίας.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η αξιοποίηση της πανεπιστημιακής γνώσης σε συνδυασμό με τον τεράστιο πλούτο φαρμακευτικών φυτών και τη βιοποικιλότητα της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να δοθεί ώθηση στην παραγωγή τελικών προϊόντων υγείας, χρηστικών και καινοτόμων, αξιοποιώντας αρχικές πρώτες ύλες που ήδη παράγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει