Ενημέρωση με ένα κλικ

Συνάντηση του Σκρέκα με την διοίκηση των ΕΛΠΕ

«Απέναντι στην μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής ο όμιλος ΕΛΠΕ, με πλήρη στήριξη και συνεργασία των βασικών μετόχων θα αναπτυχθεί ως ένας ολοκληρωμένος ενεργειακός όμιλος, επενδύοντας σε τεχνολογίες και προϊόντα που θα δημιουργήσουν ισχυρή προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία, διασφαλίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα του Δημοσίου».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο της ενημερωτικής συνάντησης που είχε με την διοίκηση του ομίλου, παρουσία της γεν. γραμματέως του υπουργείου Αλεξάνδρας Σδούκου, για το νέο στρατηγικό σχεδιασμό μετεξέλιξης των ΕΛΠΕ.

«Έχω την χαρά σήμερα να υποδεχθώ την διοίκηση του ομίλου των ΕΛΠΕ, τον πρόεδρο Γιάννη Παπαθανασίου, τον εμπνευσμένο διευθύνοντα σύμβουλο Ανδρέα Σιάμισιη και τον γενικό διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού και νέων δραστηριοτήτων Γιώργο Αλεξόπουλο, για να συζητήσουμε διεξοδικά για το στρατηγικό σχέδιο μετεξέλιξης του ομίλου, το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους εθνικούς στόχους της χώρας για την σταδιακή απεξάρτηση από ρυπογόνα καύσιμα, την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα», τόνισε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε:

«Οι επενδύσεις σε καινοτόμες τεχνολογίες και στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας δίνουν την δυνατότητα στα Ελληνικά Πετρέλαια να πρωταγωνιστήσουν στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης της νέας εποχής. Για πρώτη φορά έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο θα διασφαλίσει την ευημερία και την περαιτέρω ανάπτυξη της μεγαλύτερης εταιρείας ενέργειας στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Βασικός μας στόχος είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, αλλά και η δημιουργία νέων και υψηλά αμειβομένων θέσεων».

Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Γιάννης Παπαθανασίου, ανέφερε: «Ενημερώσαμε τον υπουργό για την καινούργια εποχή την οποία σχεδιάζουμε για τα ΕΛΠΕ, προκειμένου παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις, να παραμείνει όχι μόνο ο μεγαλύτερος ενεργειακός όμιλος στην νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Είμαστε βέβαιοι ότι με την συνεργασία όλων των στελεχών και όλων των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, η προσπάθεια αυτή θα έχει επιτυχία και θα δώσει καινούργια πνοή στον όμιλο».

Ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Σιάμισιης υπογράμμισε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ενημερώσουμε τον υπουργό και την γενική γραμματέα σχετικά με την στρατηγική και τα σχέδια μας για το μέλλον. Τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι μία από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές μονάδες στην Ελλάδα και στην περιοχή.

Είναι ένας όμιλος εταιρειών που έχει μία πολύ σημαντική πετυχημένη πορεία τα τελευταία 20 – 25 χρόνια. Για να πάμε μπροστά, στο μέλλον, θα πρέπει να σχεδιάσουμε με βάση το τι έρχεται και όχι το τι έχουμε ζήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μετεξέλιξης του Ομίλου, ούτως ώστε επιχειρηματικά να έχει την ίδια στρατηγική θέση και βαρύτητα τα επόμενα 20 – 30 χρόνια, να είναι ενταγμένος σε ένα ευρύτερο εθνικό σχέδιο μετάβασης στην εποχή της νέας ενέργειας και να βοηθήσει στο να πετύχουμε τους εθνικούς στόχους σε θέματα περιβάλλοντος και βεβαίως ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας».

Το στρατηγικό σχέδιο εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από το ΔΣ των ΕΛΠΕ και πρόκειται να παρουσιαστεί σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που έχει συγκληθεί για τις 20 Μαΐου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει