Ενημέρωση με ένα κλικ

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα Πέμπτη λόγω απεργίας

Απεργίες και στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από τους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για σήμερα Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας έχει προγραμματίσει απεργία για σήμερα Πέμπτη.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων, τα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων.

Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Τέλος, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

Απεργία στον ΟΑΣΘ

Σε απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη 6 Μαΐου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικάτο τους την περασμένη εβδομάδα, «ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Τριτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργάνων μας συμμετέχουμε και απεργούμε στις 4 και 6 Μάη 2021 με 24ωρες απεργίες». Τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν με προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ζητούν, μεταξύ άλλων, αύξηση των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ αντιδρούν στην κατάργηση του 8ωρου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει