Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Τι περιλαμβάνει η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, με την ατζέντα να είναι πλούσια.

Επί τάπητος θα τεθούν η επαναλειτουργία των φροντιστηρίων, των παιδικών σταθμών και των γυμναστηρίων, οι ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας και άλλα ζητήματα που αφορούν περαιτέρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες για την απαγόρευση της κυκλοφορίας αναφέρουν ότι η Επιτροπή προτείνει την έναρξή της από τα μεσάνυχτα, αντί για τις 11 το βράδυ που ισχύει από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το αίτημα αυτό έχουν καταθέσει επαγγελματίες της εστίασης υποστηρίζοντας ότι η έναρξη της απαγόρευσης στις 11 θα προκαλέσει πρόβλημα στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους. Ενστάσεις επί του θέματος μάλιστα, αλλά και γι’ αυτό της μουσικής στα καταστήματα εστίασης είχαν εκφράσει και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή τους στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Πάντως από την πλευρά του Μαξίμου αναφέρουν ότι η όποια αλλαγή επέλθει στο ωράριο της απαγόρευσης θα εφαρμοστεί μετά τις 15 Μαΐου και το άνοιγμα του τουρισμού.

Από εκεί και μετά για τα φροντιστήρια και τους παιδικούς σταθμούς, η πρόταση προβλέπει άνοιγμα για την προσεχή Δευτέρα (10/5), ημερομηνία επιστροφής και των μαθητών Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων στα θρανία και στη διά ζώσης εκπαίδευση.

Βασικό εργαλείο και σε αυτή την περίπτωση είναι τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self – test) καθώς τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί αλλά και το διοικητικό προσωπικό θα πρέπει να υποβάλλονται σε αυτά κάθε εβδομάδα. Να σημειωθεί, πως σήμερα Τετάρτη (5/5) αναμένονται αν έρθουν στη χώρα περίπου 2,5 εκατομμύρια self – test, ενώ άλλα 2 εκατομμύρια αναμένονται το Σάββατο.

Τέλος, στις 15 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός, ο οποίος ωστόσο σε πρώτη φάση αναμένεται να λειτουργήσει με αυστηρά πρωτόκολλα τόσο για τους εμβολιασμένους επισκέπτες όσο και για εκείνους που θα ταξιδέψουν με διαγνωστικά τεστ. Την ίδια μέρα θα ελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, ενώ θα λειτουργήσουν και οι οργανωμένες παραλίες.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανό να σταματήσει και η υποχρέωση αποστολής ειδικού SMS για οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει