Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΑΕΔ: Έρχονται δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης – Οι αιτήσεις

Δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης έρχονται από τον ΟΑΕΔ.

Πιο αναλυτικά:

1.Την Παρασκευή ξεκινούν οι αιτήσεις για πρόγραμμα επιδοτούμενων νέων θέσεων εργασίας για 2.000 ανέργους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους 30 ετών και άνω στην Αττική και στο Νότιο Αιγαίο, που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.

Η διάρκεια είναι 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 ευρώ για την πρόσληψη ανέργων και στα 550 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (που αναζητούν εργασία για διάστημα άνω των 12 μηνών).

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης . Τέλος η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

2.Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις ανέργων ηλικίας από 18 έως 29 ετών για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας. Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 2.900 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων. Να σημειωθεί πως το 60% των δικαιούχων είναι γυναίκες.

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

Η πρώτη δόση ύψους 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ

Η δεύτερη δόση ύψους 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης

Η τρίτη δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου. Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει