Ενημέρωση με ένα κλικ

ΕΦΚΑ: “Γόρδιος δεσμός” η διαδοχική ασφάλιση

Το θέμα της διαδοχικής ασφάλισης εξελίσσεται σε “γόρδιο δεσμό” για τον ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας, αφού αποτελεί το “μεγαλύτερο αγκάθι” στην προσπάθεια αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος της καθυστέρησης στην απονομή σύνταξης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, ακόμη και πέντε χρόνια μπορεί να περιμένει κάποιος προκειμένου να εκδοθεί η σύνταξή του σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης, με τον… Γολγοθά της αίτησης να αρχίζει από το Ταμείο στο οποίο ήταν ασφαλισμένος στο τέλος του ασφαλιστικού βίου του ο ενδιαφερόμενος, να ακολουθεί πολύμηνη αλληλογραφία μεταξύ υπηρεσιών των πρώην Ταμείων στα οποία είχε υπάρξει ασφαλισμένος ο ενδιαφερόμενος, καθώς δεν υφίσταται ηλεκτρονική διασύνδεση των ασφαλιστικών φορέων και να καταλήγει στο Ταμείο που ο ασφαλισμένος είχε τα περισσότερα έτη ασφάλισης και πληροί τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Δύο είναι τα βασικά προβλήματα, όπως επισημαίνεται στην “Καθημερινή”.

Η πρώτη αιτία είναι ότι ο χρόνος ασφάλισης που έχει ο συνταξιοδοτούμενος ανά φορέα δεν είναι προσδιορισμένος με σαφήνεια, όταν υποβάλλεται η αίτηση συνταξιοδότησης.

Η δεύτερη είναι ότι ο συνταξιοδοτικός φάκελος ή εν πάση περιπτώσει κάποια έγγραφα του φακέλου “περιφέρονται”, προκειμένου να εντοπιστεί με τις προϋποθέσεις ποιου φορέα από όσους συμμετέχουν στη συνταξιοδότηση θα πρέπει να συνταξιοδοτηθεί ο ασφαλισμένος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More