Ενημέρωση με ένα κλικ

Χάμιλτον: “Εδώ και την επόμενη χρονιά”

Στα 37 του χρόνια δεν νιώθει κουρασμένος, ούτε «χορτασμένος» από τους τίτλους (επτά παγκόσμια πρωταθλήματα). Ο Λιούις Χάμιλτον, στο περιθώριο την δοκιμών των ελαστικών ενόψει της επόμενης σεζόν, τόνισε ξεκάθαρα ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να σταματήσει, επιβεβαιώνοντας ότι και το 2022 θα βρίσκεται… στη δράση, πιθανότατα και πάλι στο μονοθέσιο της Mercedes.

Δεν έχει περάσει παρά λίγος καιρός, που τόσο ο Βρετανός οδηγός, όσο και ο γενικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Τότο Βολφ, έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας τους και μετά το πέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 για το 2021.

Στις δοκιμές των νέων ελαστικών της Pirelli για το 2022, ο Χάμιλτον ξεκαθάρισε πως έλαβε μέρος διότι «σκοπεύω να είμαι εδώ και την επόμενη χρονιά κι επειδή επιθυμώ να βοηθήσω την εταιρεία να κατασκευάσει ένα καλύτερο προϊόν. Αλλά ηταν και για μένα σημαντικό να διαπιστώσω την αίσθηση που δίνει αυτό το ελαστικό. Όλοι θέλουμε περισσότερη πρόσφυση και λιγότερη φθορά, και θα έλεγα ότι η βάση εξέλιξής του είναι καλή», συμπλήρωσε ο οδηγός της Mercedes.

Είπε ακόμη: «Είμαι αρκετά παρορμητικός και η αλήθεια είναι πως τα πράγματα μπορούν πάντα να αλλάξουν. Απολαμβάνω τη μάχη που έχουμε (σ.σ. με τον Φερστάπεν), γίνεται όλο και πιο συναρπαστική, η πρόκληση μεγαλώνει, και συνεχίζω να απολαμβάνω τη συνεργασία με αυτή την ομάδα.»

Την ίδια στιγμή ο οδηγός της Red Bull, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί ως ένα από τα πιθανά ν΄ αντικαταστήσουν τον Χάμιλτον στην Mercedes, όταν εκείνος αποχωρήσει, διέψευσε επί της ουσίας την φημολογία περί μετακίνησής του στη γερμανική ομάδα στο εγγύς μέλλον, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του με την αυστριακή ομάδα, που του επιτρέπει να αποχωρήσει.

Ο Ολλανδός τόνισε: «Ειλικρινά αισθάνομαι πάρα πολύ άνετα στη Red Bull και δεν βλέπω κανένα λόγο για κάποια αλλαγή. Ακόμα και πριν μάθω ότι θα κατασκευάζαμε τους δικούς μας κινητήρες, ήμουν χαρούμενος με όλα στην ομάδα. Ελπίζω ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη.»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει