Ενημέρωση με ένα κλικ

Εφορία: Αναστολή πληρωμής της δόσης Απριλίου κάθε ρύθμισης οφειλής

Χιλιάδες επιχειρήσεις απαλλάσσονται από την υποχρέωση να πληρώσουν έως τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου τη μηνιαία δόση του Απριλίου των ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής φορολογικών οφειλών, στις οποίες έχουν ενταχθεί.

Συγκεκριμένα με τις υπ’ αριθμόν Α1095/2021 και Α1096/2021 αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Αποστόλου Βεσυροπούλου, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προβλέπεται ότι:

1) Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής της δόσης Απριλίου 2021 ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις, οι οποίες – εξαιτίας της εφαρμογής υγειονομικών μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορoνοϊού – είτε έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με κρατική εντολή, είτε έχουν πληγεί οικονομικά λόγω σημαντικής συρρίκνωσης του τζίρου τους.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν ενεργό στις 20/3/2020, Κωδικό Αριθμό κύριας Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) έναν από τους αναγραφόμενους σε λίστα συνημμένη με την  απόφαση Α1095/2021 ή για επιχειρήσεις με Κ.Α.Δ. δευτερεύουσας δραστηριότητας έναν από τους αναγραφόμενους στην ίδια συνημμένη λίστα, του οποίου τα ακαθάριστα έσοδα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο Κ.Α.Δ..

2) Προϋπόθεση για την υπαγωγή των εργαζομένων στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση είναι η σύμβαση εργασίας τους να τελεί σε αναστολή.

3) Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής της δόσης Απριλίου 2021 ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή ή έχουν υποχρεωθεί να συρρικνώσουν σημαντικά τις δραστηριότητές τους εξαιτίας της εφαρμογής υγειονομικών μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορoνοϊού.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν ενεργό στις 20/3/2020, Κωδικό Αριθμό κύριας Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) έναν από τους αναγραφόμενους σε λίστα συνημμένη με την απόφαση Α1096/2021 ή για επιχειρήσεις με Κ.Α.Δ. δευτερεύουσας δραστηριότητας έναν από τους αναγραφόμενους στην ίδια συνημμένη λίστα, του οποίου τα ακαθάριστα έσοδα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο Κ.Α.Δ.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει