Ενημέρωση με ένα κλικ

120 δόσεις: Νέα καταληκτική προθεσμία αίτησης στο ΚΕΑΟ

Πεντάμηνη παράταση παίρνει η διαδικασία υποβολής αίτησης στο ΚΕΑΟ για ένταξη στην ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις (του ν.4611/2019), για όσους έχει προηγηθεί η αντίστοιχη αίτηση προσδιορισμού του ποσού στον e-ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με νεότερη εγκύκλιο του ασφαλιστικού υπερ-ταμείου, η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών με τις διατάξεις του ν.4611/2019 για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες περιλαμβάνει δύο στάδια:

  • Το πρώτο στάδιο αφορούσε στην υποβολή του αιτήματος για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ
  • Το δεύτερο στάδιο είχε να κάνει με την υποβολή αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κ.Ε.Α.Ο.

Για τις προαναφερόμενες κατηγορίες οφειλετών η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση ολοκληρωνόταν μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας που ήταν η 7η Οκτωβρίου 2019 και μετά τη διαβίβαση των οφειλών στο ΚΕΑΟ και την υποβολή της αίτησης για ένταξη στη ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης από τους μη μισθωτούς, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ ήταν η 30η Απριλίου 2021, όπως είχε οριστεί στο άρθρο 70 του ν. 4756/2020. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η προθεσμία αυτή μετατίθεται για τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει