Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργιάδης: Δεν ήρθε η ώρα για κατάργηση των SMS

Για θέματα της αγοράς, για το άνοιγμα εστίασης, καθώς και για την ανάγκη του εμβολιασμού μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε πως δεν έχει έρθει η ακόμη η ώρα για το τέλος των SMS για τις μετακινήσεις, ενώ προανήγγειλε επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στους δρόμους όπως έγινε πέρυσι για όσα καταστήματα δεν έχουν χώρο για «τραπεζάκια έξω».

Αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων που θα κλείνουν στις 11 το βράδυ, εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23.00 να βρίσκονται στο σπίτι τους, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.

Επισήμανε ακόμη πως η αγορά τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας της κινήθηκε πολύ χαμηλά σε αντίθεση με το σαββατοκύριακο που πήγε καλύτερα γι’ αυτό και ένα από τα αιτήματα που έγιναν στην επιτροπή είναι να καταργηθεί το click inside, κάτι που, όμως, δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό. Ωστόσο, σημείωσε πως δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί το SMS στις μετακινήσεις και πως θα μπορούσε αυτό (το SMS) να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Υπογράμμισε δε πως όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS αλλά επανέλαβε πως αυτό εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

Μιλώντας το πρωί της Μ. Τρίτης στον Σκάι, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη εμβολιασμού και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να προχωρήσουν σε αυτόν. Μόνη λύση για να γλιτώσουμε καραντίνες και sms είναι το εμβόλιο, ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως έχει συγχαρεί τον κ. Φίλη που είπε δημόσια ότι έκανε το εμβόλιο. Ανέφερε πως σέβεται το ατομικό δικαίωμα όσων αποφάσισαν να μην κάνουν το εμβόλιο αλλά η πράξη αυτή κρίνεται προσθέτοντας ωστόσο πως πρόκειται για απόλυτη κοινωνική ανευθυνότητα. «Με την πράξη αυτή θέτεις σε κίνδυνο τους άλλους. Ηθικά απαράδεκτος όποιος δεν κάνει το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων εξήγησε ότι έπρεπε να ανοίξουν διότι από την ώρα που είχε ανοίξει το υπόλοιπο λιανικό εμπόριο όσο ήταν κλειστά αυτά και τα mall δημιουργείτο μεγάλος αθέμιτος ανταγωνισμός εντός του λιανικού εμπορίου. «Έπρεπε λοιπόν αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός να λήξει», απάντησε.

Τραπεζοκαθίσματα στους δρόμους

Σχετικά με τους επιχειρηματίες της εστίασης οι οποίοι δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά για να… απλώσουν τραπέζια, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι -όπως έγινε και πέρυσι- θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο ώστε να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα οικονομικής στήριξης για την εστίαση.

Γάμοι και βαφτίσια

Αναφορικά με τους γάμους και τις βαπτίσεις σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση. «Όσο η πανδημία πέφτει τα μέτρα αίρονται. Όσο κάνουμε εμβόλια θα έχουμε γάμους και βαπτίσεις» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει