Ενημέρωση με ένα κλικ

Ολυμπιακός: Σβηστά και… πειστικά!

Χωρίς να… ιδρώσει ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρούμα. O Πορτογάλος άσος με τα τέρματα του στο 50′ και στο 94′, διαμόρφωσε το σκορ, με την Ένωση να είναι υποτονική, χωρίς να δημιουργήσει τη πρόβλημα στην εστία του Κρίστινσον.

Ο Μαρτίνς επέλεξε το 3-4-3, αφήνοντας στον πάγκο βασικούς παίκτες, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του ενόψει και του επερχόμενου ημιτελικού κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Χιμένεθ από την πλευρά του παρέταξε την ΑΕΚ με σχήμα 3-5-2 έχοντας ταυτόχρονα πολλές απουσίες, όπως των Ολιβέιρα, Σιμόες, Μπακάκης, Χνιντ και Νταντσένκο. Ο Μαρτίνς δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Μπα και Παπαδόπουλο, αλλά σίγουρα με περισσότερες επιλογές στη διάθεση του.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ η ΑΕΚ έδειξε να κινείται με αντεπιθέσεις κυρίως από τα πλάγια και με αιχμή τον Αλμπάνη που προσπαθούσε να αιφνιδιάσει την αντίπαλη άμυνα.

Οι φιλοξενούμενοι, μετά το 20΄ βρήκαν τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο και ήταν αυτοί που δημιούργησαν μέσα σε ένα δίλεπτο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Πρώτα στο 24΄, όταν μακρινό σουτ του Μάνταλου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κρίστινσον και στη συνέχεια (25΄) με τον Τσιγκρίνσκι που δεν κατάφερε από καλή θέση σε σέντρα του Σιμάνσκι να βρει την μπάλα με το κεφάλι όπως θα ήθελε για να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 37΄ ο διαιτητής ακύρωσε γκολ του Σεμέδο για χέρι του Μπουχαλάκη, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR, ενώ στο 29΄ είχε ακυρωθεί γκολ και του Βασιλαντωνόπουλου ως οφσάιντ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ξεκίνησε το 2ο 45λεπτο με τρεις αλλαγές, αφού απέσυρε τους Φορτούνη, Μπουχαλάκη και Χασάν και στη θέση τους πέρασε τους Μπρούμα, Εμβιλά και Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός κατάφερε έτσι να ανοίξει το σκορ στο 50΄, όταν σε κάθετη πάσα του Μασούρα στον Ελ Αραμπί, ο δεύτερος γύρισε με το αριστερό προς τον Μπρούμα, ο οποίος ουσιαστικά σε κενή εστία πλάσαρε για το 1-0. Αυτό ήταν το 7ο γκολ του Μπρούμα στο πρωτάθλημα.

Στο 74′ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Βαλμπουενά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Εμβιλά σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή τους, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι, στο 90+2′ Ο Μπρούμα διπλασίασε τα τέρματα του, όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος του Νεντελτσεάρου και πλάσαρε τον Αθανασιάδη για να σημειώσει το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα.

Οι συνθεσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Σεμέδο (80΄ Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Τιάγκο Σίλβα, Μπουχαλάκης (46΄ Εμβιλά), Ρέαμπτσιουκ, Φορτούνης (46΄ Μπρούμα), Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Χασάν (46΄ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70΄ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γαλανόπουλος (83΄ Τάνκοβιτς), Λόπες (83΄ Μιτάι), Αλμπάνης (57΄ Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (70΄ Κρίστισιτς).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει