Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσιτσιπάς: Το μέλλον του ανήκει

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κοίταξε στα μάτια τον Ράφα Ναδάλ και σε έναν τελικό που χρειάστηκε 3.5 ώρες, έχασε στις λεπτομέρειες με 2-1 σετ, στο Open της Βαρκελώνης.

Στον 15ο τελικό της καριέρας του, ο Έλληνας τενίστας ήταν ισάξιος κόντρα τον Ισπανό «θρύλο» του παγκόσμιου τένις, έπαιξε με ψυχή και του έβαλε δύσκολα, αλλά ο έμπειρος αριστερόχειρας ήταν εν τέλει ο νικητής, με 6-4, 6-7, 7-5, του Barcelona Open.

Ο «βασιλιάς» της «κόκκινης επιφάνειας», Ράφα Ναδάλ, -μετά τη σημερινή νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά- αύξησε σε 12 τους τίτλους του (!) στο εν λόγω τουρνουά.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά, μετά το 2018 που το Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στον τελικό του Barcelona Open. Αντίπαλός του ήταν και τότε ο Ράφα Ναδάλ, με τον αριστερόχειρα Ισπανό να νικά τον Τσιτσιπά με 6-2, 6-1.

Μέχρι σήμερα τον έχει αντιμετωπίσει εννέα φορές τον αριστερόχειρα Ισπανό, Νο 3 στον κόσμο και κορυφαίο τενίστα της Ιστορίας στην χωμάτινη επιφάνεια.

Ο Ναδάλ μετρά πλέον επτά νίκες, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής έχει επικρατήσει δύο φορές.

Η πρώτη ήταν το 2019 στο Masters 1.000 της Μαδρίτης (6-4, 2-6, 6-3) και η δεύτερη στο εφετινό Australian Open και μάλιστα με ανατροπή (3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4, 7-5).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει