Ενημέρωση με ένα κλικ

Στον εισαγγελέα ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης

Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσει σήμερα γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, δίνοντας εξηγήσεις για τα αδικήματα που τον βαραίνουν.

Ο κωμικός ηθοποιός έχει κληθεί για ανωμοτί κατάθεση μετά τις καταγγελίες τριών συναδέλφων του, σε βάρος του, για έναν βιασμό και δυο απόπειρες.

Ο 59χρονος κωμικός ελέγχεται από τις εισαγγελικές αρχές μετά τους φακέλους με στοιχεία που προσκομίστηκαν από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για το ελληνικό #metoo.

Ήδη μία φορά μέσω του συνηγόρου ζήτησε και έλαβε προθεσμία 15 ημερών για να μελετήσει το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του.

Συγκεκριμένα, η πιο σοβαρή καταγγελία σε βάρος του προέρχεται από ηθοποιό η οποία τον καταγγέλλει για βιασμό με χρόνο τέλεσης το 2008, μέσα σε θεατρικό χώρο, ενώ οι άλλες δυο για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αντίστοιχα.

Ο γνωστός πρωταγωνιστής έχει δικαίωμα, εφόσον το επιθυμεί, να ζητήσει και νέα προθεσμία, ενώ σε αυτή τη φάση της διαδικασίας έχει την δυνατότητα να μην προσέλθει ο ίδιος ενώπιον του εισαγγελέα αλλά να καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις μέσω του συνηγόρου του.

Στην περίπτωση που ο γνωστός ηθοποιός βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή ο οποίος στη συνέχεια θα τον καλέσει σε απολογία και αμέσως μετά θα αποφασίσει, μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει