Ενημέρωση με ένα κλικ

Εγκαίνια του αγωγού υδροδότησης των λιμνών του Μητροπολιτικού Πάρκου A. Τρίτσης

Με τα εγκαίνια του αγωγού υδροδότησης, δυναμικότητας 1.000 κυβικά νερού ημερησίως, στο σύμπλεγμα των τεχνικών λιμνών του Μητροπολιτικού Πάρκου Α. Τρίτσης, «χαιρέτισαν» την Παγκόσμια Μέρα της Γης, ο περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλης, οι δήμαρχοι της περιοχής, συνεργάτες και το ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του πάρκου.

Συγκεκριμένα, η ενεργοποίηση του αγωγού έγινε παρουσία των δημάρχων Ιλίου, Ν. Ζενέτου, Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Σ. Τσίρμπα, του αντιπεριφερειάρχη Δ. Τομέα, Α. Λεωτσάκου, του προέδρου του Φορέα, Σ. Ζωγραφάκη και των μελών του ΔΣ, Χ. Αλεξανδράτου, Μ. Χατζηαθανασίου κά.

Σημειώνεται ότι για την υδροδότηση του πάρκου είχε προηγηθεί προγραμματική σύμβαση του Φορέα Διαχείρισης με τον Δήμο Ιλίου, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο προμήθειας του αγωγού από το Πηγάδι Πρέση του δήμου.

Ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στη στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκηση για την εξασφάλιση της υδροδότησης των λιμνών και συνολικά του πάρκου, επισήμανε ότι είναι μια «σημαντική ημέρα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης», το οποίο «μετεξελίσσεται σε ένα πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο, σε ένα χώρο άθλησης, αναψυχής και εκπαίδευσης».

Μετά την περιήγηση στα έργα συντήρησης και ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μητροπολιτικό Πάρκο, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα. Επισήμανε ότι με τον σχεδιασμό της περιφέρειας και τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης, «γυρίζουμε οριστικά σελίδα» για το πάρκο, το οποίο, πέρα από πνεύμονας πρασίνου για τους πολίτες των όμορων δήμων, μπορεί να αποτελέσει «ένα πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο, έναν χώρο άθλησης, αναψυχής και εκπαίδευσης».

Ο δήμαρχος Ιλίου, Ν. Ζενέτος, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως «ένα μικρό τεχνολογικό βήμα και ένα τεράστιο άλμα για το περιβάλλον και για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς η εξασφάλιση του πάρκου με 1.000 κυβικά νερού, σε ημερήσια βάση πραγματικά θα αλλάξει την όψη όλης της περιοχής.

Ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Στ. Τσίρμπας, αναφερόμενος στη επίλυση του κρίσιμου προβλήματος της υδροδότησης, επισήμανε ότι σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση και της στεγανοποίηση της λίμνης που εκκρεμεί, σύντομα το πάρκο θα αποκτήσει τη μορφή που του αξίζει.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης, Σ. Ζωγραφάκης, αναφερόμενος στα εγκαίνια του πρώτου, από μία σειρά έργων που αναφέρονται στην υδροδότηση των λιμνών, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα υλοποιηθούν και άλλα έργα, ώστε τελικά να κάνουμε ένα πάρκο όπως όλοι έχουμε ονειρευτεί.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει