Ενημέρωση με ένα κλικ

e-δαπάνες: Ποιοι απαλλάσσονται από το πρόστιμο 22%

Πλήρη απαλλαγή από το όριο συγκέντρωσης του 30% του εισοδήματος σε ηλεκτρονικές αποδείξεις για περισσότερους φορολογούμενους με μείωση του ορίου ηλικίας στα 60 έτη και μικρότερα πρόστιμα για όσου δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσοστό προβλέπει σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα :

·         Διευρύνεται ο αριθμός των φορολογουμένων που «εξαιρούνται» από το μέτρο καθώς αφορά όσους ξεπερνούν τα 60 έτη προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με το πέναλτι φόρου 22% όσοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό που απαιτούνταν.

·         Ακυρώνεται το πρόστιμο σε συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων όπως αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που ανήκουν σε κλάδους που θεωρούνται πληττόμενοι, εργαζόμενοι που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής, εργαζόμενοι που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» αλλά και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν πέρυσι μειωμένα ενοίκια.

·         Μειώνεται στο μισό, δηλαδή στο 11% από 22% το πέναλτι φόρου για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες φορολογουμένων οι οποίοι, έστω και με δυσκολία, κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από το 20% του εισοδήματος του 2020 σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, δεν έφτασαν όμως στο 30% που ισχύει. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ήδη οι 8 στους 10 φορολογούμενους έχουν καλύψει το 30% του εισοδήματος που δηλώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει