Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάσχα: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής – Ανακοινώσεις το απόγευμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιδιαίτερα κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, κατά την οποία οι ειδικοί αναμένεται να καταλήξουν στην τελική τους εισήγηση για τα μέτρα που θα τηρηθούν το Πάσχα.

Σημειώνεται πως η εισήγηση των ειδικών θα αφορά τόσο στις μετακινήσεις εκτός νομού, δηλαδή το εάν οι πολίτες θα μπορέσουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό, όσο και στον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Hδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι επιδημιολόγοι της επιτροπής εξέτασαν την Τρίτη τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία δεν είναι ενθαρρυντικά και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα. Ουσιαστικά αυτό το μέτρο επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας», σημείωσε.

Σημειώνεται πως οι επιστήμονες προβληματίζονται ιδιαίτερα για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και ιδιαίτερα για το τι θα συμβεί το βράδυ της Ανάστασης. Φυσικά γνωρίζουν πως μια νέα ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να πλήξει τις επόμενες εβδομάδες, δηλαδή το άνοιγμα του τουρισμού και τα σχέδια για την περαιτέρω άρση του lockdown και το άνοιγμα της εστίασης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε για το Πάσχα πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο και όπως είπε η κατεύθυνση είναι να γίνει η Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα σημείωσε πως η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν έως δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.

Ταυτόχρονα οι επιστήμονες φαίνεται πως έχουν καταλήξει και στον αριθμό των ατόμων που θα επιτρέπεται να μπαίνουν στις εκκλησίες, κάτι που θα εξαρτάται από τα τετραγωνικά μέτρα του εκάστοτε ναού. Σχετικά με τον επιτάφιο, από την αρχή πρότειναν η περιφορά να γίνει γύρω από τους ναούς.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και οι τελικές ανακοινώσεις για το Πάσχα. Η κυρία Πελώνη υπογράμμισε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει