Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέα καταγγελία για βιασμό ανηλίκου από τον Δ. Λιγνάδη

Τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη με αντικείμενο τη διερεύνηση του αδικήματος του βιασμού διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αφορμή για τη νέα εισαγγελική έρευνα στάθηκε η κατάθεση που έδωσε στην αρμόδια ανακρίτρια ένας 24χρονος σήμερα άνδρας, ο οποίος υποστήριξε ότι βιάστηκε από τον γνωστό σκηνοθέτη πριν από 7 χρόνια.

Η κατάθεση του 24χρονου διαβιβάστηκε από τη δικαστική λειτουργό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να διερευνηθεί και αμέσως, με εντολή της Προϊσταμένης Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με ερευνώμενο αδίκημα τον βιασμό.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος θα καλέσει σε κατάθεση τον 24χρονο καταγγέλλοντα, ώστε να διακριβωθεί η βασιμότητα των όσων υποστηρίζει.

Η υπόθεση είναι η τέταρτη που αφορά μη παραγεγραμμένο καταγγελλόμενο αδίκημα, η οποία ερευνάται από τη Δικαιοσύνη με πρωταγωνιστή τον προφυλακισμένο καλλιτέχνη.

Πριν περίπου ένα μήνα, σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθεση βιασμού ενήλικα, που βρήκε τον Δημήτρη Λιγνάδη προφυλακισμένο ήδη στις φυλακές Τρίπολης για τις δύο αρχικές υποθέσεις βιασμού κατά ανηλίκων που τον βαρύνουν.

Η τρίτη υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από μήνυση που υπέβαλε ο καταγγέλλων, ο οποίος υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον καλλιτέχνη το 2018.

Με αφορμή τη μήνυση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον κ. Σπυρόπουλο και μετά την άσκηση της δίωξης ο φάκελος ανατέθηκε στην 19η τακτική ανακρίτρια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει