Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσαβούσογλου: Ο Δένδιας με στενοχώρησε

Βολές κατά του Νίκου Δένδια από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα ΥΠΕΞ στην Αγκυρα.

Ενοχλημένος από τη στάση του Νίκου Δένδια στη πρόσφατη συνάντηση τους στην Αγκυρα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο Haberturk.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι “ο Έλληνας ΥΠΕΞ δεν συμπεριφέρθηκε έντιμα και δεν ήταν ειλικρινής. Πριν από τη συνέντευξη τύπου η ελληνική πλευρά μας είχε πει ότι δεν θα χρησιμοποιούσε κάποια φράση η οποία θα δημιουργούσε πρόβλημα. Με αυτή την προσέγγιση όμως που επέδειξε η ελληνική πλευρά δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσουν πάρα πέρα οι σχέσεις. Εμείς παρόλα αυτά είμαστε έτοιμοι χωρίς προϋποθέσεις να συζητήσουμε θέματα των οποίων οι λύσεις είναι πιο εύκολες”, είπε ο Τσαβούσογλου για τον Ελληνα ΥΠΕΞ.

Όπως πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου: “Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είναι προσωπικός μου φίλος. Και συνεργάτης μου επίσης. Δεν συμπεριφέρθηκαν ειλικρινά. Αυτό είναι που με στεναχώρησε. Διαφορετικά, έχουμε απάντηση σε ό,τι λένε. Δεν φοβόμαστε”.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε επίσης ότι “συμφωνήσαμε σε έναν οδικό χάρτη στη συνάντηση με τον πρόεδρό μας. Ο Δένδιας θα με προσκαλέσει στην Αθήνα. Μετά τη συνάντησή μας, θα κανονίσουμε και συνάντηση του προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Θα αποφασίσουμε για αυτό αργότερα. Ο πρόεδρός μας είπε: Είμαι πάντα έτοιμος να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη”, σημείωσε.

Μιλώντας για το Κυπριακό, ο Τσαβούσογλου είπε ότι “επί 53 χρόνια συζητάμε για μια ομοσπονδιακή λύση. Οι συζητήσεις δεν έχουν ευοδωθεί. Δεν βρέθηκε κάποια λύση. Επομένως θα βάλουμε στο τραπέζι τη λύση των δύο κρατών”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει