Ενημέρωση με ένα κλικ

Πελώνη για Πάσχα: Εισήγηση να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Για την εισήγηση της κυβέρνησης ώστε να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών για το Πάσχα, η Αριστοτελία Πελώνη.

«Ενδεχομένως να έχουμε ανακοινώσεις ακόμα και το απόγευμα, θα εξαρτηθεί από την συνεδρίαση της επιτροπής», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τα όσα ακούγονται για διάγγελμα του πρωθυπουργού είπε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Όπως είπε η κα Πελώνη για τις μετανικήσεις το Πάσχα, «θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας.»

Οι προθέσεις και οι προτάσεις της κυβέρνησης θα εξεταστούν από τους ειδικούς, που συνεδριάζουν στις 10:00 το πρωί και ακολούθως θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Δεν αποκλείεται ακόμη κι εντός της ημέρας, όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη, η οποία, πάντως, τόνισε πως ακόμη δεν υπάρχει απόφαση για διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις εκτός νομού, αν και αναγνώρισε την ανάγκη των πολιτών να ξεφύγουν και να φύγουν από τις πόλεις ύστερα από τόσους μήνες εγκλεισμού, σημείωσε πως η μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές με άλλο φορτίο ίσως να τις επιβαρύνει. «Άλλο η Αθήνα και οι δυνατότητες που υπάρχουν στο ΕΣΥ», σημείωσε με νόημα.

Προανήγγειλε ελέγχους στα διόδια ακριβώς για να μην υπάρξει μετακίνηση από νομό σε νομό

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει