Ενημέρωση με ένα κλικ

Αίγυπτος: 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 98 τραυματίστηκαν από εκτροχιασμό τρένου

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο τρίτο κατά σειρά σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε τον τελευταίο μήνα στην Αίγυπτο.

Αυτή τη φορά το δυστύχημα σημειώθηκε στη γραμμή Καίρου – Μανσούρας, στο Δέλτα του Νείλου όπως ανέφερε ο αιγυπτιακός Τύπος καταγράφοντας ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η τελευταία αναφέρει πως από το ίδιο δυστύχημα που προήλθε από εκτροχιασμό τεσσάρων βαγονιών, 98 άτομα τραυματίστηκαν, με τους περισσότερους να έχουν υποστεί κατάγματα και να μεταφέρονται στα κοντινά νοσοκομεία της Μπάνχα, με τα δεκάδες ασθενοφόρα που κατέφθασαν επί τόπου.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τη διακρίβωση των αιτίων του δυστυχήματος, ενώ όρισε να υπάρξει άμεση αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων, αναφέρει το Reuters.

Στο υπουργείο Υγείας, δημιουργήθηκε έκτακτη ομάδα έκτακτης ανάγκης για να διασφαλιστεί η νοσοκομειακή περίθαλψη των τραυματισθέντων και η καλύτερη ιατρική βοήθεια.

Αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο σε λιγότερο από ένα μήνα. Στις 26 Μαρτίου, δύο τρένα συγκρούστηκαν στην περιοχή της πόλης Σοχάγκ με τουλάχιστον 19 θύματα, ενώ την περασμένη Τετάρτη, ένα ακόμη τρένο εκτροχιάστηκε στην ίδια περιοχή της Μανσούρα τραυματίζοντας 15 τουλάχιστον άτομα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει