Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για Πάσχα, κορωνοπάρτι και διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, βασικά θέματα της οποίας θα είναι τα κορωνοπάρτι και το κατά πόσο θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα το Πάσχα.

Το σενάριο να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα είναι «χλωμό» ενώ έως την Παρασκευή πρόκειται να ληφθούν οι αποφάσεις για το καθεστώς λειτουργίας των ναών τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιλέγεται το Πάσχα στην πόλη και η μετακίνηση 6 στο 13033 για εορτασμό σε σπίτια αλλά με λίγα άτομα στο πασχαλινό τραπέζι.

Ίσως να υπάρξει παράταση της απαγόρευσης για μετά τις 9, αφού οι λειτουργίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ολοκληρώνονται πιο αργά.

Παράλληλα, ο συνωστισμός στις πλατείες, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων σε συνθήκες ανύπαρκτης υγειονομικής προστασίας, χτυπά καμπανάκια για τον κίνδυνο πισωγυρίσματος.

Παρά τα σενάρια να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση φαίνεται ότι παραμένει ο σχεδιασμός για την επαναλειτουργία του κλάδου μετά το Πάσχα, δηλαδή λίγο πριν το άνοιγμα το τουρισμού, που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνουν οι εισηγήσεις της Επιτροπής για μετακινήσεις. Εκτός των μετακινήσεων, θα πρέπει να δοθεί και ένας οδικός χάρτης αναφορικά με το πώς θα κάνουμε Ανάσταση, αλλά και σχετικά με το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα βράδια.

Οι εικόνες συνωστισμού και η γενικότερη χαλάρωση των μέτρων προστασίας προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς, οι οποίοι εκτιμούν ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τις επόμενες βδομάδες θα καταγραφεί μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Οι ειδικοί φοβούνται περεταίρω αύξηση κρουσμάτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το σύστημα υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη, αφού τα στοιχεία από τα λύματα της πόλης δείχνουν μικρή μείωση στα κρούσματα και τα νοσοκομεία φαίνεται ότι αντέχουν στην πίεση.

Χθες και σήμερα δεν παρατηρήθηκαν έντονα φαινόμενα συνωστισμού, ενώ ήταν λιγοστές οι περιπτώσεις όπου η αστυνομία χρειάστηκε να προχωρήσει σε συστάσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει