Ενημέρωση με ένα κλικ

Γκίκας: Πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι

Ο Αχιλλέας Γκίκας, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, εξέφρασε τον προβληματισμό των ειδικών για μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα.

“Η επιτροπή αυτή την εβδομάδα θα αξιολογήσει πάρα πολλά. Βλέπουμε ότι θα είμαστε πάνω από τους 800 τις επόμενες 2 εβδομάδες. Όποιος είναι λογικός βλέπει ότι το φορτίο δεν επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα” είπε, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι. “Μετά τη Μεγάλη Δευτέρα θα ληφθεί η απόφαση. Όταν ο άνθρωπος κάνει προγράμματα, ο ιός γελάει”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο κ. Γκίκας σχολίασε και τα πάρτι στις πλατείες, υπογραμμίζοντας ότι “η νεολαία νομίζει ότι είναι άτρωτη”.

Επιπλέον, ο κ. Γκίκας τόνισε ότι με τα self test θα έχουμε ελάφρυνση της πανδημίας.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί μετά το Πάσχα.

“Το σχέδιο που δουλεύεται για το άνοιγμα του τουρισμού είναι πολύ καλό, για να ανοίξει με φουλ τις μηχανές. Θα έχουμε το σχέδιο τις επόμενες 8 μέρες και θα δώσει την αίσθηση στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει ασφάλεια. Μετά τις 14/5 που θα ανοίξει ο τουρισμός, λογικά θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις για τους Έλληνες”, ανέφερε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει