Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάσχα: Ανοιχτές εκκλησίες και self test θέλουν κυβέρνηση και ειδικοί

Τον ομαλό εορτασμό του Πάσχα, όσο το επιτρέπει και η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ψάχνει η κυβέρνηση και οι ειδικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο είναι να ανοίξουν οι εκκλησίες καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ώστε να μπορέσουν οι πιστοί να ικανοποιήσουν το θρησκευτικό τους συναίσθημα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και έως 50 για τους καθεδρικούς και τους μεγάλους ναούς. Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος ζητά εγγράφως να αυξηθεί η αναλογία σε 1 άτομο ανά 15 τ.μ. και έως 100 άτομα στους μεγάλους ναούς.

Σε κάθε περίπτωση, το “όπλο” για την ομαλή διεξαγωγή των ιερών ακολουθιών είναι τα self test τα οποία αναμένονται να είναι υποχρεωτικά τόσο για εφημέριους ιεροψάλτες και νεωκόρους όσο και για τους πιστούς, αναλόγως και τη διαθεσιμότητά τους.

Δεν θα πραγματοποιηθούν λιτανείες και περιφορές και θα τηρούνται όλες οι αποστάσεις ενώ οι εκκλησίες αναμένεται να αξιοποιήσουν και τους εξωτερικούς τους χώρους.

Ανοιχτούς ναούς ζητά η Ιερά Σύνοδος

Στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην Ιερά Σύνοδο και την κυβέρνηση για το άνοιγμα των ναών την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν.

“Ο εμβολιασμός όλων μας, ειδικά ημών των μεγαλύτερων σε ηλικία, δεν είναι μόνο μια πράξη ατομικής ευθύνης, αλλά και μια πράξη χριστιανικής αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πλησίον μας” σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει