Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργαντάς: Στόχος τα 2 εκ. εμβόλια μηνιαίως

Διατέθηκαν περί τα 910 χιλιάδες self tests

Για τον στόχο να διενεργούνται 2 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Από την αρχή της εβδομάδας μέχρι και χθες το βράδυ 14/4 έχουν διατεθεί συνολικά περίπου 910 χιλιάδες self test, διευκρίνισε ο υφυπουργός στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υπενθυμίζοντας πως από Δευτέρα έως και σήμερα το πρωί μαθητές και εκπαιδευτικοί προμηθεύονται 2 τεστ.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από το ένα επιδεικνύονται σήμερα ενώ το δεύτερο πρέπει να γίνει Κυριακή με τα αποτελέσματα του να αφορούν την Δευτέρα.

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, η διαδικασία βαίνει με θετικό τρόπο” τόνισε ο Υφυπουργός και πρόσθεσε πως πολύ λίγοι πολίτες δεν δήλωσαν αποτελέσματα και σε πολλές περιπτώσεις από αυτές εκτιμάται πως υπήρξε αστοχία όσον αφορά την διαχείριση του συστήματος κι όχι απροθυμία.

Ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε πως από Δευτέρα 26/4 τα self test θα γίνονται υποχρεωτικά σε πολλές κατηγορίες εργαζόμενων προσθέτοντας πως η συμπερίληψη των επαγγελματικών ομάδων στις οποίες ξεκίνησε να εφαρμόζεται αυτό, ως διαδικασία ξεκίνησε πολύ προσεκτικά και εν συνεχεία η στόχευση είναι το μέτρο να επεκταθεί σε περισσότερες επαγγελματικές ομάδες ώστε να καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση όσο το δυνατόν περισσότερων δραστηριοτήτων.

“Σε αυτό μας βοηθά και η πορεία των εμβολιασμών και η δυνατότητα της αυτοδιάγνωσης” τόνισε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More