Ενημέρωση με ένα κλικ

Βατόπουλος: Νωρίς ακόμα για το Πάσχα

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, τα εμβόλια, τα self test αλλά και για τη συζήτηση για το άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα, μίλησε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Αρχικά ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι ο κορονοϊός είναι απρόβλεπτος και ότι βρισκόμαστε σε ανορθόδοξο πόλεμο μαζί του σε όλο τον πλανήτη, καθώς παρατηρούνται συνεχείς αυξομειώσεις στα επιδημιολογικά δεδομένα και μια περιοχή μπορεί να «κοκκινίσει» από τη μία στιγμή στην άλλη.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνουμε το Πάσχα, απάντησε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να κάνουμε προβλέψεις και συμπλήρωσε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο αναπροσαρμογής της τακτικής που ακολουθούμε με έμφαση στη διενέργεια πολλών self test.

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της Johnson&Johnson, οι πρώτες δόσεις του οποίου έρχονται σήμερα στη χώρα μας, είπε ότι οι παρενέργειες που έχουν αναφερθεί είναι σπάνιες και είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του BBC, σύμφωνα με το οποίο οι πιθανότητες να πάθεις κάτι από το εμβόλιο είναι λιγότερες από το να σε χτυπήσει κεραυνός.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει