Ενημέρωση με ένα κλικ

Με πρωτοβουλία Χρυσοφάκη οι καθυστερήσεις του Μετρό Πειραιά στη Βουλή

Το ζήτημα των καθυστερήσεων στα έργα παράδοσης του Μετρό στον Πειραιά έφερε το Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή, μέσω επίκαιρης ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή.

Η Κοινοβουλευτική ερώτηση, κατατέθηκε από τον Βουλευτή ΚΙΝΑΛ Άρτας κ. Χρήστος Γκόγκας και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Ηλείας κ. Μιχάλη Κατρίνη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο ο κ. Γκόγκας, όσο και ο κ.Κατρίνης, το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Λευτέρη Χρυσοφάκη, πολιτευτή ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του 2019, και επιχειρηματία στον κλάδο της Ναυτιλίας και της Εστίασης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, προκειμένου να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τις καθυστερήσεις του έργου.

Οκτώ μήνες μετά την παράδοση των σταθμών επέκτασης της γραμμής 3 προς τον Πειραιά, (Αγ. Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια), ο Πειραιάς παραμένει «μεταφορικά αποκλεισμένος» από το δίκτυο του Μετρό, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις και δικαιολογημένα ερωτήματα από πλευράς πολιτών.

Ειδικότερα, μέσω της ερώτησης, ο Υπ. Μεταφορών καλείται να απαντήσει άμεσα αφενός σε τι ενέργειες αναμένεται να προχωρήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, προκειμένου να μην υπάρξει ταλαιπωρία του κοινού μέσω ακυρωτικών μηχανημάτων όπως στα λεωφορεία, τα οποία αποδεδειγμένα προκαλούν καθυστερήσεις, εκνευρισμό και έλλειψη εσόδων για το Κράτος, και αφετέρου εάν έχουν τηρηθεί όλες οι προδιαγραφές και τα πρωτόκολλα ασφαλείας σχετικά με τις πιθανότητες ανεύρεσης εκρηκτικού υλικού στο σταθμό Πειραιά, κατά τις εργασίες δημιουργίας του Μετρό.

Τέλος, η Κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει απάντηση και στο ερώτημα της μεγάλης καθυστέρησης του έργου, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν τουλάχιστον δύο ακόμη έτη εργασιών, ενώ το ίδιο ερώτημα έχει τεθεί στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και για τους σταθμούς του Μετρό στα Μανιάτικα και το Δημοτικό Θέατρο.

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή για το ζήτημα του Μετρό στον Πειραιά:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΧΥ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει