Ενημέρωση με ένα κλικ

Γέφυρα 2: Βήμα προς βήμα η λειτουργία της πλατφόρμας για την αίτηση

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση 43178 ΕΞ 2021 σχετικά με τις λειτουργικές προδιαγραφές της Πλατφόρμας Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων μέσω του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ».

Στην πλατφόρμα παρέχεται πρόσβαση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) (εφεξής το Σύστημα).

Οι προδιαγραφές περιλαμβάνουν την απαραίτητη λειτουργικότητα για την εύρυθμη υποστήριξη των ενεργειών που απαιτούνται από τα εμπλεκόμενα μέρη (αιτών, σύζυγος και εξαρτώμενα μέλη σε περίπτωση που ο αιτών είναι φυσικό πρόσωπο, ΕΓΔΙΧ, ΓΓΠΣΔΔ, ΗΔΙΚΑ, ΟΠΕΚΑ, Χρηματοδοτικούς φορείς κ.λπ.) σύμφωνα με το εφαρμοστέο νομοθετικό πλαίσιο.

Μενού Πλοήγησης – Ρόλοι Χρηστών

Με την επιτυχή σύνδεση του χρήστη, η πλατφόρμα εμφανίζει μενού πλοήγησης με τις διαθέσιμες λειτουργίες, οι οποίες διαμορφώνονται βάσει του ρόλου με τον οποίο έχει πραγματοποιηθεί η είσοδος. Συνολικά, οι παρεχόμενες λειτουργίες είναι οι παρακάτω:

1.1 Δημιουργία νέας αίτησης.

1.2. Λίστα αιτήσεων.

1.3. Παραγωγή Αναφορών.

1.4. Παραμετροποίηση Συστήματος.

1.5. Διαχείριση χρηστών.

1.6. Βοήθεια.

1.7. Εργαλεία.

Καθώς η πρόσβαση στις ανωτέρω λειτουργίες είναι άμεσα συνυφασμένη με τους ρόλους που αποδίδονται στους χρήστες, περιγράφονται κατωτέρω τα δικαιώματα πρόσβασης στις λειτουργίες για το σύνολο των διαθέσιμων ρόλων της πλατφόρμας.

Σημειώνεται ότι όποια εκ των λειτουργιών δεν σχετίζεται με κάποιο ρόλο, δεν αποτελεί διαθέσιμη επιλογή στο βασικό μενού της πλατφόρμας κατά την είσοδο του χρήστη σε αυτή.

Για τους ρόλους που έχουν πρόσβαση στη λειτουργία Παραγωγή Αναφορών θα παράγονται εξειδικευμένες αναφορές που θα καλύπτουν τις ανάγκες ενημέρωσης σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει