Ενημέρωση με ένα κλικ

Μήνυμα Πούτιν σε Ερντογάν: Απαγόρευσε τις τουριστικές πτήσεις προς την Τουρκία

H συνάντηση Ερντογάν με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι και οι υποσχέσεις που μοίρασε ο Σουλτάνος στο Κίεβο περί επιστροφής της Κριμαίας και προμήθειας με επιπλέον βομβαρδιστικά drone, θα στοιχίσουν στην ήδη βυθισμένη τουρκική οικονομία πολλά εκατομμύρια Ευρώ.

Η απαγόρευση που επιβάλει η Μόσχα για τις πτήσεις από και προς την Τουρκία από την Πέμπτη έως και την 1η Ιούνιου, είναι το πρώτο καμπανάκι του Πούτιν προς τον Ερντογάν, καθώς αν ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να παίζει το παιγνίδι της Ουκρανίας τότε μέσα στις επόμενες ημέρες θα πρέπει να περιμένουμε και άλλες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Πριν λίγο ο Γραμματέας Τύπου του Βλάντιμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας για το αν η απαγόρευση πτήσεων προς την Τουρκία σχετίζεται με την συνάντηση Ερντογάν-Ζελένσκι, το αρνήθηκε και το απέδωσε στην κακή εικόνα της πανδημίας στην Τουρκία. Κάτι φυσικά που ουδείς πιστεύει.

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη μεθαύριο στη Μόσχα, η απαγόρευση προς τους Ρώσους να επισκέπτονται την Τουρκία, αποτελεί μάννα εξ ουρανού για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς ένα κομμάτι περίπου 5 εκατομμυρίων Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται ετησίως την Τουρκία μένει ορφανό.


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει