Ενημέρωση με ένα κλικ

ΕΟΚ: «Το Πρωτοδικείο επιβεβαίωσε τις νόμιμες ενέργειες της διοίκησης Βασιλακόπουλου»

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, μετά τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο «εκλεκτός» του Γιώργου Βασιλακόπουλου για να τον διαδεχτεί στον προεδρικό θώκο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Άγγελος Παπανικολάου, δήλωσε: «Η νόμιμη διοίκηση δικαιώθηκε».

Πριν τη σημερινή (12/4) απόφαση του Πρωτοδικείου, είχαν προηγηθεί ασυμφωνία κατά τη συνεδρίαση των μελών της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, δύο εκλογικές διαδικασίες που οδήγησαν σε ανάδειξη δύο προέδρων (Βασιλακόπουλος και Χριστοδούλου) και διαφορετικά μέλη σε δύο εκτελεστικές επιτροπές. Ως εκ τούτου, οι εμπλεκόμενες πλευρές να αναλύσουν τα επιχειρήματά τους ως προς το ποια προσωρινή διοίκηση θεωρούν πως είναι νόμιμη στο Πρωτοδικείο Αθηνών την περασμένη Τετάρτη (7/4).

Η πλευρά Βασιλακόπουλου είχε υποστηρίξει πως δεν υπήρχε απαρτία κατά την εκλογική διαδικασία που ανέδειξε προσωρινό πρόεδρο της ΕΟΚ, τον Φάνη Χριστοδούλου (είχαν αποχωρήσει οι υποστηρικτές του Βασιλακόπουλου), εν αντιθέσει με την ψηφοφορία που ανέδειξε πρόεδρο τον Βασιλακόπουλο, μία ημέρα μετά, κατά τη συνέχιση της συνεδρίασης της προσωρινής διοίκησης, πάντα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η πλευρά των Παναγιώτη Φασούλα και Βαγγέλη Λιόλιου υποστήριξε δε πως δεν θα πρέπει να μετέχουν μέλη της απερχόμενης διοίκησης της ΕΟΚ (Βασιλακόπουλος, Τσαγκρώνης, Γολέμης) στην προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας και ζήτησαν από το Πρωτοδικείο την αλλαγή τους. Όμως, εξ αρχής ήταν το Πρωτοδικείο που όρισε τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, ανάμεσα στα οποία και κάποια της απερχόμενης διοίκησης.

Οι Γιώργος Βασιλακόπουλος, Αριστείδης Γολέμης και Παναγιώτης Τσαγκρώνης δεν θα αντικατασταθούν και διατηρούν τις θέσεις τους στην προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, όπως αποφάσισε το Πρωτοδικείο Αθηνών σήμερα, Δευτέρα (12/4).

Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα (12/4) μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών τονίζοντας πως «οι νόμιμες ενέργειες της διοίκησης του Γιώργου Βασιλακόπουλου επιβεβαιώνονται και από τη σημερινή δικαστική απόφαση. Οτιδήποτε άλλο βλάπτει το άθλημα του μπάσκετ και την επιβεβλημένη ομόνοια του χώρου». Στις 30 Μαΐου, όπως θέλει η πλευρά Βασιλακόπουλου, οι αρχαιρεσίες της ΕΟΚ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΟΚ: 

«Λόγω της προσπάθειας δημιουργίας συγχύσεως και εσφαλμένων εντυπώσεων, σας ενημερώνουμε ότι η νομίμως ορισθείσα από το Πρωτοδικείο προσωρινή διοίκηση υπό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της Ομοσπονδίας και  τη δρομολόγηση εκλογών για τις 30 ΜαΪου.

Οι νόμιμες ενέργειες της διοίκησης του Γιώργου Βασιλακόπουλου επιβεβαιώνονται και από τη σημερινή δικαστική απόφαση. Οτιδήποτε άλλο βλάπτει το άθλημα του μπάσκετ και την επιβεβλημένη ομόνοια του χώρου.

Παράκληση της διοίκησης είναι να σταματήσουν οι διασπαστικές φωνές και το άθλημα να συνεχίσει την πορεία του. Επίσης πρέπει να γίνει κατανοητό άλλο το μπάσκετ στην Ελλάδα και άλλο το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο βάσει της επίσημης κατάταξης της FIBA παραμένει 6ο στον κόσμο και 3ο στην Ευρώπη και οι δύο Εθνικές Ομάδες, Ανδρών και Γυναικών, έχουν προκριθεί στην τελική φάση των Πανευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της ΕΟΚ έχει καταρτισθεί σε Σώμα από 6/4/2021 και έχει ως εξής :

Πρόεδρος: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Α΄ Αντιπρόεδρος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
Β΄ Αντιπρόεδρος: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΓΟΛΕΜΗΣ
Γενικός Γραμματέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ
Ταμίας: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει