Ενημέρωση με ένα κλικ

Υπ. Παιδείας: Η πορεία της προμήθειας των self-tests

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που γεννήθηκαν τα έτη 2003, 2004, 2005 και οι ενήλικοι μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και λυκειακών τάξεων γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, παραλαμβάνουν ήδη τα self-tests τους από τα φαρμακεία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές των εσπερινών λυκείων θα μπορούν να προμηθευτούν το πρώτο τεστ από τις σχολικές μονάδες εντός του Σαββατοκύριακου. Στα εσπερινά λύκεια απομακρυσμένων περιοχών οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν, πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας, τις οδηγίες των διευθυντών των σχολικών μονάδων. Από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν τα επόμενα τεστ από τα φαρμακεία, εξηγεί το υπουργείο.

Επίσης, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων εντάσσεται στους τακτικούς δωρεάν ελέγχους.

Παράλληλα, θα εξακολουθεί να λειτουργεί η πλατφόρμα https://edu.testing.gov.gr/, μέσω της οποίας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κανονίζουν άμεσα ραντεβού για δωρεάν έλεγχο.

Αναμένεται έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίζει την εφαρμογή του μέτρου των τακτικών ελέγχων και θα προσδιορίζει περαιτέρω λεπτομέρειες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει