Ενημέρωση με ένα κλικ

Εισφορά αλληλεγγύης: Οι κερδισμένοι και οι “χαμένοι” από την αναστολή το 2022

Περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι μισθωτοί του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, εισοδηματίες και συνταξιούχοι θα απαλλαγούν πλήρως από την εισφορά αλληλεγγύης το 2022, μετά την αναστολή αλλά και την επέκταση του φόρου και σε άλλες κατηγορίες, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θα υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης την επόμενη χρονιά. Αυτή είναι η εκτίμησή μου, αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό στο τέλος του έτους.

Αλλά εάν έπρεπε να κάνω μία πρόβλεψη σήμερα, θα σας έλεγα ότι δεν θα έχουμε εισφορά αλληλεγγύης ούτε το 2022. Εξάλλου, θέλω να θυμίσω την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης αποτελούσε βασικό στόχο του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνουν πάνω από 12.000 ευρώ έχει μηδενιστεί από τον περασμένο Ιανουάριο του 2021 η μηνιαία παρακράτηση για εισφορά αλληλεγγύης, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι εισοδηματίες δεν θα πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης κατά την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης του φορολογικού έτους 2020.

Για όσους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές, δεν θα υπολογίζεται η εισφορά αλληλεγγύης για τις πηγές αυτών των εισοδημάτων ενώ πλέον από το 2022 ούτε αυτές οι κατηγορίες θα έχουν παρακράτηση.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει