Ενημέρωση με ένα κλικ

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι δε θα ξεκινήσει η διά ζώσης εκπαίδευσης για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων πριν το Πάσχα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Κεραμέως είπε ότι η αρχή έγινε με το άνοιγμα των Λυκείων, στόχος είναι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και η διαδικασία προχωρά βήμα – βήμα.

Για την επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια από τη Δευτέρα εξήγησε ότι οι μαθητές θα επιδεικνύουν στον καθηγητή βεβαίωση αρνητικού self test που θα τυπώνεται από την ειδικη πλατφόρμα ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για χειρόγραφη δήλωση.

Για την αξιοπιστία της χειρόγραφης δήλωσης, η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για ατομική ευθύνη.

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε τη διαδικασία που καλούνται να ακολουθήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Λύκεια, τα οποία ανοίγουν τη Δευτέρα.

Υποχρεωτικά είναι τα δύο self test την εβδομάδα. Από τη Δευτέρα θα μπορούν να προμηθεύονται το δεύτερο self test, για να το κάνουν την Πέμπτη το πρωί. Υπογράμμισε πως τα τεστ θα πρέπει να γίνονται ή την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια θα πρέπει να δηλώσουν στη σχετική πλατφόρμα το αποτέλεσμα. Αν είναι αρνητικό, εκδίδεται μία “κάρτα εισόδου” στο σχολείο.

Οι μαθητές θα πρέπει να την επιδεικνύουν στον καθηγητή της 1ης διδακτικής ώρας. Εάν κάποιος μαθητής δεν έχει εκτυπωτή, επιδεικνύει χειρόγραφη βεβαίωση την οποία συμπληρώνει ο γονέας. Ο Διευθυντής του σχολείου έχει την ευθύνη για να ελέγχει τις βεβαιώσεις των καθηγητών.

Η κα Κεραμέως προανήγγειλε μάλιστα την επέκταση του μέτρου και σε οδηγούς σχολικών, καθαρίστριες, διοικητικό προσωπικό. Για τα κυλικεία προβλέπεται προσαρμοσμένη λειτουργία, στη βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει