Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για τα σχολεία

Προς άνοιγμα στις 12 Απριλίου

Σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου, συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα των σχολείων.

Τα σχολεία παίρνουν σειρά μετά το λιανεμπόριο, με τα λύκεια να έχουν προτεραιότητα, κυρίως λόγω των πανελλαδικών για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Για το λόγο αυτό σήμερα θα συζητήσουν το ενδεχόμενο να γίνει επανεκκίνηση στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρουσία και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία θα συμμετέχει στη διάσκεψη.

Για τις 12 Απριλίου το άνοιγμα στα σχολεία

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, το άνοιγμα των σχολείων με προτεραιότητα τα λύκεια είναι πιθανό στις 12 Απριλίου, δεδομένου ότι σήμερα, ξεκινά και η διανομή των self test από τα φαρμακεία και οι μαθητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), ο εφοδιασμός των φαρμακείων με self tests ξεκίνησε και έως το τέλος της εβδομάδας τα 11.000 φαρμακεία όλης της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να τις διαθέσουν σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας.

Μετά τα λύκεια, στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν και τα γυμνάσια, ενώ για τα δημοτικά εκτιμούν οι ειδικοί δύσκολα θα γίνει άμεσα άνοιγμα, με την πιθανότητα αυτή να μεταφέρεται για μετά το Πάσχα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More