Ενημέρωση με ένα κλικ

Καραμανλής: “Ο κ. Τσίπρας έπεσε θύμα αυταπάτης, αλλά και της άγνοιάς του”

«Επειδή ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά φαίνεται ότι έπεσε θύμα αυταπάτης, αλλά και της άγνοιάς του για το τι νομοθέτησε ως κυβέρνηση, τον ενημερώνω ότι ούτε ακύρωσα, ούτε και μπορούσα να ακυρώσω κανέναν διαγωνισμό για λεωφορεία…» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, με αφορμή όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για τον διαγωνισμό προμήθειας λεωφορείων που είχε προκηρύξει η κυβέρνησή του.

Και συνεχίζει ο υπουργός στη δήλωσή του: «Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε να τον προκηρύξει όπως-όπως εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αλλά τον ακύρωσε η ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών -που η ίδια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσμοθετήσει.

Και γιατί τον ακύρωσε; Επειδή η Ανεξάρτητη Αρχή έκρινε πως η διακήρυξη παραβίαζε ευθέως τόσο διατάξεις της εθνικής, όσο και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, περιλάμβανε δυσανάλογες και υπερβολικές τεχνικές προδιαγραφές, ερχόταν σε σύγκρουση με τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού (ας τα προσέξει ιδίως αυτά ο κ. Τσίπρας, επειδή κάτι ανέφερε για “ μεσάζοντες”), ενώ δεν είχε καν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Πέρα από όλα αυτά, η πραγματικότητα είναι μία: Επί 4,5 χρόνια δεν έκαναν ούτε μία πρόσληψη, δεν πήραν ούτε ένα λεωφορείο. Εμείς σε 1,5 χρόνο κάναμε 609 προσλήψεις σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, βγάζουμε 3.000 περισσότερα δρομολόγια την ημέρα, ως τώρα αυξήσαμε κατά 50% τα λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και σχεδόν τα διπλασιάσαμε στη Θεσσαλονίκη. Και προχωράμε για την προμήθεια 1.300 νέων, σύγχρονων λεωφορείων. Δεν λέμε φυσικά ότι έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά έχουμε σχέδιο, το εφαρμόζουμε μέρα με τη μέρα και συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει