Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτές είναι οι “παγίδες” για τις συντάξεις των 384 ευρώ

Αναδρομικά από την προκαταβολή τής εθνικής σύνταξης που ξεκινούν από 1.080 ευρώ για όσους περιμένουν ένα τρίμηνο μέχρι και 13.824 ευρώ για όσους είναι σε αναμονή ως και 36 μήνες θα πάρουν μέσα στον Απρίλιο δεκάδες χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχοι, στους οποίους δεν χορηγείται κανένα ποσό από τότε που συνταξιοδοτήθηκαν.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, για να περάσουν από τη λίστα αναμονής στη λίστα πληρωμής θα έπρεπε μέχρι την Τετάρτη 31 Μαρτίου να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική δήλωση στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αρχικής τους αίτησης συνταξιοδότησης, τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN) ή σε περίπτωση σύνταξης λόγω θανάτου τον ΑΜΚΑ και ΑΦΜ του θανόντος.

Οι νέοι, από εδώ και πέρα, συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέξουν σε 5 σημεία-παγίδες που μπορεί να τους στοιχίσουν με επιστροφές τής προκαταβολής σύνταξης, ή να μείνουν με τα 384 ευρώ μέχρι να βγει η οριστική.

Τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι τα εξής:

-Αν λαμβάνουν ήδη προσωρινή δεν θα πρέπει να ζητήσουν και την προκαταβολή, γιατί μπορεί να την πάρουν μεν, αλλά θα την επιστρέψουν όταν γίνει πλήρης έλεγχος.

-Αν έχουν κάνει αίτηση μετά τις 19 Φεβρουαρίου 2021, που εφαρμόζεται απόφαση για την προκαταβολή σύνταξης και δεν έχουν ζητήσει εξαρχής την προσωρινή σύνταξη, τότε θα μείνουν με τα 384 ευρώ ή τα 360 ευρώ τής προκαταβολής μέχρι να βγει η οριστική!

Μπορούν να ακυρώσουν την αίτηση συνταξιοδότησης μόνον με ένταση, ώστε να την επανυποβάλουν και να ζητήσουν προσωρινή σύνταξη και προκαταβολή. Ετσι θα πάρουν πρώτα τα 384 ευρώ και σε σύντομο διάστημα την προσωρινή, που θα είναι και υψηλότερη, ενώ ο χρόνος θα συντομευθεί και για την οριστική σύνταξη.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει