Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης-ΠΥΡΚΑΛ: Πνεύμονας πρασίνου 80 στρ. -Εξοικονόμηση 1 δισ. από μεταφορά 9 υπουργείων

Στην εκδήλωση για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ, στην περιοχή του Υμηττού, παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου απηύθυνε ομιλία.

“Είναι μια σπουδαία ημέρα για τον δήμο Υμηττού -Δάφνης καθώς ανακοινώνουμε την έναρξη ενός εξαιρετικά φιλόδοξου σχεδίου αστικής ανάπλασης. Ενός σχεδίου τόσο προφανούς που το μόνο ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι γιατί δεν το σκέφτηκε κάποιος νωρίτερα” είπε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η παρέμβαση αυτή θα απελευθερώσει κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες, δημιουργώντας ένα πάρκο 80 στρεμμάτων κάτι που αποτελούσε εδώ και δεκαετίες αίτημα των κατοίκων. Παράλληλα θα εξοικονομηθεί 1 δισ. ευρώ σε βάθος 25 ετών βάσει των μισθωμάτων που πληρώνει σήμερα το δημόσιο σε 7 έως 8 χρόνια. “Μας δίνεται η δυνατότητα να αποδώσουμε 120 στρέμματα, 80 στρέμματα σε πάρκα και 40 στρέμματα σε κοινόχρηστους χώρους στους πολίτες της Δάφνης και του Υμηττού”.

“Η δυνατότητα του χώρου να φιλοξενήσει 9 υπουργεία θα οδηγήσει νομοτελειακά και στην οικονομική αναβάθμιση της περιοχής. Ταυτόχρονα θα απελευθερωθούν και πολλά ακίνητα στο κέντρο της πόλης, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς”.

“Είναι ένας χώρος 170 στρεμμάτων στο κέντρο του δήμου, περίκλειστος στον οποίο σήμερα απασχολούνται λίγο παραπάνω από 300 άτομα. Μια βιομηχανική παραγωγή η οποία δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται εντός αστικού ιστού. Και ταυτόχρονα μια δημόσια διοίκηση η οποία εξακολουθεί να καταλαμβάνει δεκάδες νοικιασμένα κτήρια για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της στο κέντρο της Αθήνας” σημείωσε και πρόσθεσε: “Προσφέρεται λοιπόν στην λογική της δημιουργίας αυτού του νέου κυβερνητικού πάρκου μια μοναδική ευκαιρία, μιας σημαντικής αστικής ανάπλασης η οποία από τη μία θα αλλάξει ουσιαστικά την όψη της πόλης και από την άλλη θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες να λειτουργήσει καλύτερα η δημόσια διοίκηση, σε καινούργια κτήρια φιλικά προς το περιβάλλον και φυσικά πολύ πιο φιλικά στους εργαζόμενους”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει