Ενημέρωση με ένα κλικ

Θωμαΐδης: Υψηλό το ιικό φορτίο στα λύματα

Παραμένει σε αρκετά υψηλό επίπεδο το επιδημιολογικό φορτίο στα λύματα παρά την τάση μείωσης που εμφάνιζε τις τελευταίες 10 ημέρες εκτιμά ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης.

Μάλιστα όπως τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών αυτά τα υψηλά επίπεδα θα πέσουν με αργούς ρυθμούς.

Όπως ανέφερε πριν 10 ημέρες υπήρχε μια μείωση της τάξεως 27% όμως οι επόμενες μέρες και βδομάδες ήρθαν να «διορθώσουν» αυτή την μείωση με αποτέλεσμα να παραμένουμε σε υψηλό ιικό φορτίο.

“Ωστόσο από την αρχή του Μαρτίου που ήταν και η κορύφωση της πανδημίας έχουμε μια μεσοσταθμική μείωση περίπου στο 20% στα λύματα. Αυτό βέβαια δεν τεκμηριώνει τάση ύφεσης. Θα πρέπει να παρακολουθηθεί” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως παρακολουθείται αυτούς τους 2 μήνες ένα ισχυρό κύμα με υψηλό ιικό φορτίο που δεν δείχνει τάση ύφεσης και σε αυτό συμβάλουν πέρα από τις μεταλλάξεις, ο καιρός και η κόπωση των πολιτών και δήλωσε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα αλλάξει την συμπεριφορά του κόσμου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει