Ενημέρωση με ένα κλικ

Ξεκίνησε το «άνοιγμα» δραστηριοτήτων – Τι ισχύει για τα σχολεία

Στην ανακοίνωση μέτρων «χαλάρωσης» του σκληρού lockdown προχώρησε η κυβέρνηση χθες κατόπιν της εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα καθυστερήσει, με την τηλεκπαίδευση να συνεχίζεται για όλες τις βαθμίδες.

Να σημειωθεί, ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε, ότι θα επανεξεταστούν τα δεδομένα για τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα, με στόχο κάποιες τάξεις να ανοίξουν στις 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, στις 2 Απριλίου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων κατά του κορoνοϊού στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, καθορίζει λεπτομέρειες για τον τρόπο κατάρτισης του ενιαίου τελικού καταλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων) και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Ο κατάλογος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη 1η Απριλίου, και θα καταρτιστεί με κριτήριο την ημερομηνία γέννησης, κατά φθίνουσα σειρά ηλικίας (σε περίπτωση ίδιας ηλικίας γέννησης η ταξινόμηση θα γίνεται αλφαβητικά).

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει