Ενημέρωση με ένα κλικ

Pfizer: Το εμβόλιό μας αντιμετωπίζει και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Και την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη μπορεί να αντιμετωπίσει το εμβόλιο των Pfizer/Biontech, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Μόλις χθες, η Pfizer ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της κατά της Covid-19 ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό στα παιδιά, δείχνοντας 100% αποτελεσματικότητα σε μια κλινική δοκιμή φάσης 3, στην οποία δοκίμασε το εμβόλιό της σε εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει τα νέα δεδομένα για το εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNTech, στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και σε άλλους ρυθμιστικούς φορείς «το συντομότερο δυνατό», με την ελπίδα ότι τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα μπορέσουν να εμβολιαστούν πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κατανοούμε την επείγουσα ανάγκη της επέκτασης της εξουσιοδότησης του εμβολίου μας για χρήση σε νεότερους πληθυσμούς και έχουμε ενθαρρυνθεί από τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών από εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών”, δήλωσε ο κ. Μπουρλα σε δελτίο τύπου.

Στη δοκιμή συμμετείχαν 2.260 συμμετέχοντες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπήρξαν 18 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις Covid-19 στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου (placebo) και δεν επιβεβαιώθηκαν λοιμώξεις στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο, ανέφερε η εταιρεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να ανακοινώσει αποτελεσματικότητα του εμβολίου 100%, είπε, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο ήταν επίσης καλά ανεκτό, με ανεπιθύμητες ενέργειες γενικά συμβατές με αυτές που παρατηρήθηκαν σε ενήλικες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει