Ενημέρωση με ένα κλικ

“Κόλαση” στη Βουλή με νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Πολάκη

Πανδαιμόνιο προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής όταν ο Παύλος Πολάκης κλείνοντας την ομιλία του απευθύνθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι ανήκει στην παράταξη του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης πήρε τον λόγο και ανέφερε το παράδειγμα του λέοντα και του χοίρου λέγοντας πως δεν θα κυλιστούν στη λάσπη του κ. Πολάκη: “Δεν ασχολούμαστε με τις ύβρεις του κ. Πολάκη. Δεν ανεχόμαστε όμως όσα είπε. Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν τον εκφράζουν. Δεν θα ανεχθούμε αυτή τη λάσπη από εσάς. Μάθετε ότι είστε η παράταξη που έβλαψε περισσότερο από όλες τον τόπο και τη δημοκρατία στα τέσσερα χρόνια άθλιας διακυβέρνησης σας” φώναξε εν μέσω πρωτοφανούς έντασης.

Ο κ. Πολάκης ζήτησε τον λόγο ξανά αλλά έκανε τα πράγματα χειρότερα καθώς πέραν του ότι δεν ανακάλεσε αποχώρησε επιδεικτικά παρά τις εκκλήσεις του προεδρεύοντος να παραμείνει στην αίθουσα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,σύμφωνα με το real.gr, χαρακτήρισε χοίρους αυτούς που σαν σήμερα εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη και του συντρόφους τους , όσοι στα νιάτα τους συμμετείχαν σε πορείες της Χρυσής Αυγής και σήμερα το παίζουν δημοκράτες -κατονόμασε στο σημείο εκείνο τον κ. Πλεύρη – και επανέλαβε ότι δεν ανακαλεί τίποτα κατατάσσοντας εαυτόν στην παράταξη των Κολοκοτρωναίων: “Η ιστορία έχει καταγράψει σε ποια μεριά του ποταμού στάθηκαν οι δύο παρατάξεις. Υπάρχει η παράταξη των Κολοκοτρωναίων, του Βελουχιώτη και του Πολυτεχνείου και η παράταξη των κοτζαμπάσηδων , των Τσολάκογλου, των χουντικών και αυτά τα δυο στρατόπεδα είναι που συγκρούονται μέχρι σήμερα” είπε και αποχώρησε.

Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε ότι η φυγή Πολάκη από την Ολομέλεια σημαίνει ότι δεν αντέχει αλήθειες αλλά θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο ίδιος όσο και αυτοί που ταυτίζονται μαζί τους ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή η οποία άμβλυνε τις συνέπειες ενός εμφυλίου, που πήρε τις σωστές για τη χώρα αποφάσεις κατά το παρελθόν και διατήρησε ανέπαφες τις αρχές του διαφωτισμού. “Τα ηγετικά της στελέχη πολέμησαν όσο λίγοι τη δικτατορία και το σύνταγμα του Καραμανλή. Να είναι προσεκτικοί όσοι μιλούν για τη Νέα Δημοκρατία και ο Πολάκης και όσοι ταυτίζεστε μαζί του” είπε.

Για βαθιά διχαστικό μήνυμα Πολάκη μίλησε ο Θάνος Πλεύρης καλώντας εκ νέου τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν καλύπτει τον βουλευτή του. Οι τόνοι ανέβηκαν ξανά λίγη ώρα αργότερα με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο της Ν.Δ να χαρακτηρίζει εμμέσως ως Κουφοντίνα τον κ. Πολάκη, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση Παππά είπε ότι θα πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το ποιος πήγε που, τι είπε και τι έκανε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει