Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Την Τετάρτη η συνεδρίαση των ειδικών

Τα σενάρια για το άνοιγμα αγοράς και σχολείων

Οι ειδικοί θα εξετάσουν όλα τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ στο τραπέζι θα μπει η άρση κάποιων περιορισμών.

Η πρώτη συνεδρίαση θα είναι αυτή των επιδημιολόγων, οι οποίοι αύριο Τετάρτη, θα αξιολογήσουν την κατάσταση στην επικράτεια, όπου παρατηρούνται μεγάλες ανισότητες στο ιικό φορτίο. Στη συνέχεια οι λοιμωξιολόγοι θα κληθούν να λάβουν τις αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Όποιες αλλαγές προταθούν προς την κυβέρνηση και αποφασιστούν, αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή το αργότερο.

Τα βασικό σενάριο θέλει το λιανεμπόριο να ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου και μία εβδομάδα μετά, στις 12 Απριλίου, να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1.

Ο λόγος είναι ότι, αφενός οι ειδικοί θέλουν να αποφύγουν μαζική κινητικότητα και αφετέρου τα self test, στα οποία θα υποβάλλονται μία φορά την εβδομάδα οι μαθητές, δεν αναμένονται στα φαρμακεία την επόμενη εβδομάδα, παρά το ότι η διαδικασία για τη διάθεσή τους προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

Σε ότι αφορά το άνοιγμα της αγοράς, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ανοίξουν σε πρώτη φάση μόνο τα μικρά καταστήματα και σε δεύτερη πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αυτό που φαίνεται να απελευθερώνεται από το ερχόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό μπαίνουν πάλι στην άκρη, χωρίς ακόμα να μπορεί κανείς να πει αν θα επιτραπούν πριν ή μετά το Πάσχα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει