Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανοίγει 2 Απριλίου η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 65-69

Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι τώρα, 26.000 εμβολιασμοί και από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα συνολικά 1.630.000 εμβολιασμοί. Έχει εμβολιαστεί ποσοστό 10,14% με μία δόση, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά και από 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 65-69. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει ότι από την 1η Απριλίου θα ενταχθούν νέα εμβολιαστικά κέντρα και σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκονται πάνω από 1.000.

Επίσης, σε ανθρώπους με σοβαρή αλλεργία θα δοθεί η δυνατότητα να δηλώνεται αυτό και να πραγματοποιείται ο εμβολιασμός τους σε κάποιο νοσοκομείο.

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε νέο μηχανισμός αναπλήρωσης με λίστα αναμονής -για τις αδιάθετες δόσεις θα επιλέγεται μελλοντικό ραντεβού- και επίσης ανακοίνωσε ότι στο μηχανισμό αναπλήρωσης θα μπουν και οι οι εκπαιδευτικοί αυτή την εβδομάδα εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε για τον Απρίλιο προγραμματίζονται 1.500.000 εμβολιασμοί και σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα η Pfizer θα παραδώσει περισσότερες από 1.100.000 δόσεις, η εταιρεία AstraZeneca 450.000 δόσεις και η Moderna 100.000 δόσεις. Η εταιρεία Johnson&Johnson θα παραδώσει 1,2 εκατομμύρια δόσεις προς τη χώρα μας μέχρι τον Ιούνιο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει