Ενημέρωση με ένα κλικ

Συντήρηση στους μετρητές αέριων ρύπων της ΠΚΜ

Στη συντήρηση των αναλυτών μέτρησης αέριων ρύπων που διαθέτει το Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων του δικτύου προχωρά η Περιφέρεια.

Η οικονομική επιτροπή, στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε τη σχετική διαδικασία ανάθεσης, ενώ οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν, μεταξύ άλλων, την προμήθεια και εγκατάσταση αναλώσιμων υλικών για τους αναλυτές, τον καθαρισμό των δειγματοληψιών, τη συντήρηση των οικίσκων, την επισκευή των βλαβών και τη βαθμονόμηση του εξοπλισμού.

Τα παραπάνω είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΔΠΑΡ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), ενώ προηγήθηκε η καταγραφή των απαιτήσεων τόσο σε εργασίες συντήρησης όσο και στην προμήθεια αναλώσιμων υλικών.

Στο μεταξύ, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τα πρακτικά για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την αναβάθμιση των σταθμών Σίνδου, Νεοχωρούδας και Πανοράματος του Εθνικού Δικτύου παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας τόνισε ότι η συντήρηση είναι μια διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο, ώστε οι μετρήσεις να είναι σωστές. Στο Δίκτυο της Περιφέρειας περιλαμβάνονται οι σταθμοί που βρίσκονται στην Καλαμαριά, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την πλατεία Αγίας Σοφίας, τον Εύοσμο, την Νεοχωρούδα, το Πανόραμα και τη Σίνδο.

«Η πρόθεσή μας είναι να αντικαταστήσουμε πλήρως τους σταθμούς μέτρησης αέριων ρύπων και να προσθέσουμε δύο νέους, στο νέο κτίριο της Περιφέρειας στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης και επί της οδού Λαγκαδά στη Σταυρούπολη», είπε.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι η χρηματοδότηση των τεσσάρων σταθμών εντός πόλεως θα γίνει μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και των υπολοίπων τριών από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Επόμενο βήμα είναι ο εκσυγχρονισμός και της ιστοσελίδας, όπου δημοσιεύονται οι μετρήσεις ώστε να είναι περισσότερο εύχρηστη από το ευρύ κοινό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει