Ενημέρωση με ένα κλικ

Παπαευαγγέλου: “Τάση σταθεροποίησης μετά από 7 εβδομάδες”

Μετά από 7 εβδομάδες υπάρχει τάση σταθεροποίησης του επιδημιολογικού φορτίου, όπως ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στη διάρκεια της ανακοίνωσης από το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα είπε πως ο δείκτης θετικότητας για την εβδομάδα που πέρασε παρέμεινε σταθερός στο 6%, ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει ιδιαίτερα πιεσμένη με 470 εισαγωγές κατά μέσο όρο καθημερινά. Τουλάχιστον 5.000 ήταν οι εισαγωγές το διάστημα αυτό στα νοσοκομεία της Αττικής.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πιεστούν και τα νοσοκομεία της Μακεδονίας όπου καταγράφονται 3.000 ενεργά κρούσματα, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι η κάλυψη των ΜΕΘ βρίσκεται ήδη στο 77%.

Τέλος σημειώνεται ότι παρά τον αυξημένο αριθμό θανάτων δεν έχει μεταβληθεί ο δείκτης θνησιμότητας.

Τέλος, η επιτροπή ειδικών εξετάζει το σταδιακό και πολύ προσεκτικό άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Όπως είπε η κα. Παπαευαγγέλου στόχος είναι να αξιοποιηθεί η χρήση των εξωτερικών χώρων, όπου η διάδοση του ιού είναι μικρότερτη. «Συζητείται η χρήση διπλής μάσκας σε χώρους ή σε δραστηριότητες υψηλού κινδύνου» τόνισε επίσης η λοιμωξιολόγος.

«Έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο, τα ατομικά τεστ που έρχονται και στην Ελλάδα. Μια φορά την εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία έγκαιρης διάγνωσης ασυμπτωματικών ή και προσυμπτωματικών ανθρώπων» είπε για την εισαγωγή των self test. Όπως είπε έτσι θα έχουμε έγκαιρη διάγνωση και ιχνηλάτηση με στόχο της διακοπή μετάδοσης.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει