Ενημέρωση με ένα κλικ

Δέσμευση Μπάιντεν σε Μητσοτάκη για το Κυπριακό

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία, ανάμεσα σε Τζο Μπάιντεν και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος απηύθυνε πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό για επίσκεψη στην Αμερική -όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Την πρόσκληση αποκάλυψε ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν σε διαδικτυακή εκδήλωση που έγινε στον Λευκό Οίκο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Την Πέμπτη, στον Λευκό Οίκο έγινε διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Συμμετείχαν περισσότερα από 100 μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι θα έρθει να τον επισκεφτεί στην Ουάσιγκτον όταν θα το επιτρέψει ο κορονοϊός.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την λύπη του που δεν κατάφερε να φιλοξενήσει τους ομογενείς στην παραδοσιακή εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στον Λευκό Οίκο, λέγοντας «σας υπόσχομαι, το επόμενο έτος, με την πανδημία πίσω μας, θα έχουμε μια σημαντική γιορτή».

Μπάιντεν και Κυπριακό

Με τη φράση “δεν το έχω εγκαταλείψει ακόμα” ο Τζο Μπάιντεν έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό, καθώς υπενθύμισε ότι είχε συνεργαστεί για παρά πολλά χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με τον γερουσιαστή και στενό του φίλο Πολ Σαρμπάνη.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και οι βουλευτές Ντίνα Τάιτους, Τζον Σαρμπάνης και Γκας Μπιλιράκης, καθώς και ο λομπίστας Μάικ Μάνατος, ο οποίος πήρε ανοιχτή πρόσκληση από τον πρόεδρο για να τον επισκεφτεί, ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο Γιώργος Τσούνης και άλλα εξέχοντα στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More